Får du nok søvn?

Får du nok søvn, og da helst 8 timer per natt?

Dessverre er det mange som sliter med å få tilstrekkelig søvn.  Folkehelseinstituttet har uttalt at søvnproblemer er en av de mest undervurderte folkehelseproblemer. 

Hele 30% av befolkningen har ukentlige problemer med søvn, og 10% har det som defineres som langvarige og alvorlige søvnproblemer.

Antallet med søvnvansker har også økt betydelig de siste årene, og bruken av sovemedisiner har fordoblet seg de siste tiår.

Mangel på søvn over tid kan føre til en rekke utfordringer for helsen om det vedvarer.

Det kan føre til:

  • En forstyrret hormonbalanse
  • Et svekket immunforsvar
  • Dårligere restitusjon etter trening og sykdom
  • Konsentrasjonsproblemer
  • Nedsatt sexlyst
  • Manglende motivasjon og tiltakslyst
  • Nedstemthet
  • Redusert fettforbrenning og uønsket vektøkning

Døgnrytmeforstyrrelser

Noe av det mest vanlige ved redusert søvnkvalitet er døgnrytmelidelser.  Dette er når vår «indre klokke» av forskjellige årsaker er satt litt ut av spill.  Jet lag når man flyr over forskjellige tidssoner og personer som har skiftarbeide er de som er mest utsatt for dette.

En forsinkelse av søvnen er også et syndrom.   Dette kjennetegnes med at man ikke har problemer med søvn, men tidspunktet for når man sovner, og at man våkner senere enn det man ønsker.

Her kan Melatonin være til god hjelp, da det reduserer innsovningstiden og justerer din indre klokke. Dette gjør det lettere sovne til normal tid slik at man får den nødvendige søvnen.

Urolige ben og armer og søvn

Andre plages av ufrivillige bevegelser som hindrer en normal søvn.  Det mest vanlige er urolige ben og lette kramper i bena.   Noen kan også få det i armer.  Dette kan gi korte perioder hvor man våkner opp, og man opplever søvnighet og dårlig søvnkvalitet.

Her kan mange få hjelp av Magnesium+, som er et preparat spesielt utviklet for dette.  Med sitt innhold av magneisum, vitamin B6, sink, kobber og vitamin D opplever mange at Magnesium+ bidrar til å redusere lette kramper.

Sover for lett

Andre igjen kan ha utfordringer med at de sover for lett, og våkner flere ganger om natten.

Her finnes det gode urteprodukter med dokumentert virkning som kan hjelpe.  Disse produktene inneholder ofte forskjellige urter som sitrongress, og ekstrakter fra rosenrot, humle, havre og kamille. Disse plantene bidrar til en dypere og bedre søvnkvalitet.

Noen produkter, slik som Crystal Dream, inneholder også et spesielt protein fra melk hvor studier viser at det hjelper til med å finne indre ro og bedre søvn.

Prøv Crystal Dream nå til under 50% rabatt.

2 mnd til kun kr. 174,50 + porto kr. 48,-

Stress, tanker og søvn

Det å gå rundt med mange tanker i hodet kan hindre at man får den søvnen man fortjener.

Ashwagandha er en ganske ny urt på det norske markedet.   Denne urten var tidligere ansett som et legemiddel i Norge, men kan nå omsettes fritt.   Det finnes masse forskning på denne spennende urten.  Blant annet er det godt dokumentert at ashwagandha bidrar til å redusere stress og angst.  Dermed vil ashwagandha gjøre det lettere å falle til ro.

Prøv noen av disse rådene.  Får du nok søvn, så er dette det første skrittet til en god helse!

Om ikke dette hjelper, oppsøk hjelp – slik at du får den søvnen som er så nødvendig for en god livskvalitet.


Ja – jeg ønsker et årsforbruk av Melatonin

NÅ kun kr. 249,50 (inkl. porto) for 360 tabletter!

Får du nok søvn


Se også:

Matvarene som gir deg bedre søvn

Kilder:

Forskning på søvn og søvnvansker.

STR Nordic