Q10 reduserer rynker på kun 12 uker

Q10 reduserer rynker og fine linjer på kun 12 uker, viser et vitenskapelig publisert studie på 33 friske personer.

Undersøkelsen ble gjort etter full vitenskapelig gullstandard.  Det vil si at den var kontrollert og hvor de sammenlignet aktivt virkestoff (Q10) med uvirksomt stoff (placebo/ kontrollgruppe). 

Studien var dobbelt-blind (forskerne vet ikke på forhånd hvem som får hva av virksomt og uvirksomt tilskudd) og randomisert (tilfeldig utvalg av personer som deltok).

De personene som deltok hadde en gjennomsnittsalder på 53 år.

Yngre hud etter kun 12 uker

Etter at de 12 ukene med daglig tilskudd med Q10 var over, var forskerne overbevist i sinne funn.

De som fikk aktivt Q10 hadde fått redusert sine rynker sammenlignet med de som fikk uvirksomt stoff.

Resultatene etter 12 uker med daglig tilskudd med Q10 var overbevisende.  Forskerne fant at daglig tilskudd med Q10 :

  • Reduserte rynker
  • Forbedret hudens fasthet
  • Forbedret hudens glatthet
  • Motvirker aldringstegn i huden

Det var spesielt på områdene rund øynene, munn, nese og lepper at forskerne så de store forskjellene i huden på de som fikk tilskudd av Q10.

Forskerne konkluderer med at Q10 reduserer rynker og holder huden ung, samtidig som de ønsker både lengre og større studier.

Om Q10

Q10 er et vitaminlignende stoff som finnes i alle kroppens celler.  Det er spesielt viktig for at cellene våre skal kunne produsere energi.   Kroppens evne til å selv lage nok Q10 reduseres med aldring og bruk av statiner.  Q10 er også en antioksidant.

Det foreslås at røykere, idrettsutøvere og personer over 50 år bør innta minst 100 mg daglig.  Det gjennomsnittlige daglige inntaket fra kosthold er kun på 3 – 6 mg.


Prøv Q10+ til halv pris i 4 mnd

Kun kr. 249,50


Kilde:

The effect of dietary intake of coenzyme Q10 on skin parameters and condition: Results of a randomised, placebo-controlled, double-blind study. Zmitek et al., Biofactors, Jan 2;43(1), 2017