Ashwagandha gir bedre søvn, reduserer stress

Ashwagandha gir bedre søvn og reduserer stress, viser studie fra India.* 

Urten Ashwagandha ble nylig godkjent for salg i Norge, og har alt fått begeistrede, helsebevisste nordmenn til å gå mann av huse for de gode egenskapene til denne planten.

En rekke gode kvalitetsstudier er publisert i vitenskapelige tidsskrifter, og stadig flere undersøkelser blir gjort av forskere over hele verden.

I India er Ashwagandha en av de mest populære og brukte medisinplanter, og brukt i flere tusen år i indisk folkemedisin.   Spesielt populær er den for å gi bedre søvnkvalitet.  Ashwagandha er også lett beroligende og reduserer lett uro.

Tidligere har forskere observert at dyr både sov bedre og lengre når de fikk Ashwagandha.  Søvnforskere ville der for se om dette kunne gjelde for oss mennesker også.

Det fant de ut at Ashwagandha kunne!

60 personer med innsovningsproblemer og søvnutfordringer deltok i denne studien som varte i 10 uker.  40 personer fikk narretabletter og 20 personer fikk aktive kapsler med ashwagandha.  Studien var dobbelt-blindet, så verken forskerne eller deltagerne visste om de fikk aktive kapsler eller narrekaplser.  Dette er den vitenskapelige og korrekte gullstandarden for vitenskapelig forskning.

Resultater fra søvnstudien viser at Ashwagandha etter 10 ukers bruk:

  • Reduserte og ga kortere innsovningstid
  • Ga bedre søvnkvalitet
  • Ga lengre søvn
  • Motvirket lett uro
  • Er lett beroligende
  • Er lett avslappende

«Denne undersøkelsen viser at Ashwagandha er et førsteklasses tilskudd som gir bedre og lengre søvn og motvirker lett indre uro,» kommenterer etnobotaniker Kilham(studie av sammenhengen mellom planter og mennesker) ved University of Massachusetts.

-Vi vet at i dagens samfunn opplever stadig flere forskjellige utfordringer med søvn, være seg lang innsovningstid, urolig søvn, eller kort søvn. 

– Ashwagandha er en enkel, trygg og naturlig løsning på dette, uten at det gir døsighet eller andre negative virkninger dagen etter, fortsetter etnobotaniker Kilham.

Ashwagandha kan trygt brukes sammen med STR Nordic’ Melatonin om man ønsker enda bedre søvnkvalitet og raskere innsovning.

Om man har utfordringer med lett uro og lett nedtrykthet, kan Ashwagandha brukes sammen med Crystal Mind for best resultat.

STR Nordic Ashwagandha er den sterkeste på markedet. Anbefalt døgndose er på hele 1000 mg.


Indisk ginseng styrker hjernen


Les også denne: Lettere angst og uro reduseres med indisk plante

Kilde:

Effects of Acute Ashwagandha Ingestion on Cognitive Function. Xing et al., Int. J. Environ. Res. Public Health 2022