Menstruasjonssmerter reduseres med tilskudd av D-vitamin

D-vitamin mot menstruasjonssmerter

En helt ny oversiktsstudie hvor man så på resultatene fra 11 forskjellige studier konkluderer med at D-vitaminer er et effektivt og trygt middel som reduserer lette menstruasjonsproblemer. 

 Ikke bare fant forskerne ut at tilskudd av D-vitaminer reduserte lette menstruasjonssmerter og andre plager forbundet med menstruasjon, de fant også ut at deltagerne i disse 11 forskjellige studiene kunne greie seg både bedre og med mindre bruk av andre medikamenter mot sine problemer.

Alle de 11 studiene som forskerne analyserte fulgte gullstandarden for forskning.  Det vil si, de var randomiserte, placebokontrollerte studier. 

Denne store vitenskapelige undersøkelsen er publisert nå i april 2024, i det anerkjente tidsskriftet Nutrients.

D-vitamin virker lett smertestillende

Det spennende med disse forskningsresultatene er at forskerne har avdekket at tilstrekkelig med D-vitamin virker svakt smertestillende ved

Ingen av deltagerne i studien rapporterte noe ubehag ved å innta ekstra D-vitaminer.

Forskningsresultatene fra denne undersøkelsen er signifikant, noe som betyr at forskerne mener at det ikke finnes noen tvil om at D-vitamintilskudd reduserer lette menstruasjonssmerter.

Lette menstruasjonsproblemer – et stort problem

Lette menstruasjonsproblemer er et større problem enn mange er klar over.  Det er helt vanlig hos over halvparten av menstruerende kvinner.

«Dette er et globalt helseproblem.  Helseutgifter forbundet med lette mens-smerter er mer enn dobbelt så høye sammenlignet med de som ikke har slike utfordringer», forteller forskerne bak studien.

Hvorfor velge STR Nordic D3-Vitamin 50 µg?

Vitamin-D eksisterer i flere forskjellige typer. De to mest kjente er ergokalsiferol (vitamin D2) og kolekalsiferol (vitamin D3). Disse ble tidligere antatt å ha samme biologiske effekt. Nyere forskning viser derimot at vitamin D3 har større biologisk aktivitet. Derfor inneholder STR Nordics D3-vitamin 50 µg kun vitamin D3. 

Forskning viser også at kapsler med D-vitamin opptas og utnyttes bedre enn tabletter.

Mål dine verdier

Kroppens vitamin D-nivå målt ved blodprøver, bør være mellom 80 og 125 nmol / l, og denne verdien bør ses som utgangspunkt for den vitamin D-dosen man behøver. Dette nivået er basert på funn fra vitenskapelige studier og undersøkelser.  

For å oppnå dette optimale nivået trenger derfor de fleste voksne et tilskudd på omtrent 50 µg vitamin D hver dag

STR D3-vitamin 50 µg er Nordens mest solgte D-vitamin med over 300.000 kunder som bruker produktet. 


Prøv D3-Vitamin 50 µg nå

10 måneders forbruk – Kun kr. 249,50 (inkl. porto)


Se også denne:

D-vitamin: 10 grunner til at du trenger ekstra

Kilde:

Vitamin D Supplementation for Patients with Dysmenorrhoea:  A Meta-Analysis with Trial Sequential Analysis of Randomised Controlled Trials.  Kan-Chu et al., Nutrients, Volume 16, April 2024.