Bedre treningseffekt med melatonin

Melatonin og treningseffekt

Melatonin er bra for mer enn dine søvnrutiner!  En helt ny studie har nå avdekket at melatonin kan gi deg en bedre og økt treningseffekt!

Resultatene er nå publisert i det anerkjente vitenskapelige tidsskriftet «Nutrients». En gruppe med spanske forskere har nå sett på melatonin og dens egenskaper som et svakt smertestillende middel, og dens egenskaper som en antioksidant som beskytter mot frie radikaler som oppstår ved trening.

Dette er av stor interesse for alle som trener aktivt.

«Tilskudd av melatonin kan indirekte gi økt prestasjon i og med at det er svakt smertestillende og demper slike triggere som normalt øker ved trening og anstrengende aktivitet», uttaler forskerne,.

Melatonin beskytter musklene

De spanske forskerne tok for seg hele 21 studier på melatonin og dens relasjon til trening.  I samtlige studier ble testpersonene gitt melatonin før og etter trening.

Tilskudd av melatonin viste seg å redusere de faktorer som virker negativt på både muskler og lever, under og etter trening. Dette har stor betydning for din restitusjon og hvor hardt og hvor ofte du kan trene. En raskere restitusjon av musklene gjør at du kan trene hardere og oftere – og dette igjen betyr større og raskere fremgang.

Melatonin gir bedre utnyttelse av kreatin

Som om ikke dette var nok, forskerne fant også klare bevis for at melatonin bedrer blodsukkerbalansen, gir bedre kolesterolbalanse, og bedre utnyttelse av kreatin!

Alt dette er klare bevis for at tilskudd av melatonin er positivt for deg som ønsker en økt treningseffekt, i følge forskerne bak denne store undersøkelsen.

Om Melatonin

Melatonin er et helt naturlig hormon som lages og utskilles i vårt sentralnervesystem, for å modulere en rekke fysiologiske prosesser i kroppen vår.  

Mest kjent er melatonin’ egenskap som et søvnregulerende middel, men forskning viser at det også er et naturlig hormon som holder deg ung, og beskytter både hjernen og hjertet ditt.

STR Nordic Melatonin er markedets mest populære melatonin, og ikke uten grunn: Den er produsert i Norge under de strengeste kvalitetssystemer, og du nå får et helt årsforbruk til kun kr. 249,50 – som tilsvarer en pris på kun kr. 20,80 per måned! Frakten er også gratis!


Prøv Norges mest brukte Melatonin nå!


Les også:

Ømme og stive muskler lindres med Melatonin viser forskning – STR Nordic NO

Kilde:

Impact of Melatonin Supplementation on Sports Performance and Circulating Biomakers in Highly Trained Athletes: A Systematic Review of Randomized Controleld Trials.  Celorrio San miguel et al.   Nutrients, Volume 16, March 2024.