Melatonin for raskere innsovning og god søvn

Endelig er melatonin – søvnhormonet tilgjengelig for alle i Norge. 

Dette søvnhormonet er kjent for å redusere innsovningstiden, og gjør det dermed lettere få en fortjent natt med søvn. Denne effekten oppnås ved en dose på minimum 1 mg.

Den lindrer også den subjektive opplevelsen av jet-lag.

Melatonin – hva er det?

Melatonin er et hormon. Dette hormonet dannes både i hjernen og i netthinnen i øyet vårt. 

Vi produserer dette hormonet gjennom hele livet, men som med alle andre stoffer og hormoner kroppen vår produserer, avtar denne produksjonen gradvis etter hvert som vi blir eldre. Den virker motsatt av lysets virkning på vår døgnrytme.

Lavere egenproduksjon med alder

Kroppen vår starter produksjonen kun få uker etter fødselen, og er høyest ved 3-5 års alder og frem til vi blir voksne. Som med alle andre hormoner vi produserer selv, faller vår egenproduksjon etter hvert som vi blir eldre, noe som er en av årsakene til at eldre kan ha vansker med innsovningen.

Mye lys reduserer kroppens egenproduksjon av melatonin, og dens virkning er direkte motsatt av hvordan lys påvirker døgnrytmen vår

Anbefalt bruk

Melatonintabletter opptas hurtig i kroppen. Den høyeste konsentrasjonen i kroppen nås etter 30 minutter til to timer. Dette varierer fra person til person.

Vår anbefaling er at du tar 1 tablett ca. 30 minutter før du skal legge deg. Dette vil redusere innsovningstiden og du får en lengre og roligere søvn.

Du kan også fint innta den sammen med mat.

Melatonin er trygg i bruk, og det finnes ikke noen rapporter om alvorlige negative effekter. Noen kan dog for eksempel oppleve letthodepine, magesmerter, kløe og irritabilitet og lignende, men dette er stort sett kun ved store doser.

Anbefales ikke til gravide og ammende, da de går over i morsmelken.


Bestill nå

Kun kr. 174,50 for 12 måneders forbruk!


Endelig får jeg sove hver natt