Magnesium er nødvendig for deg som trener

Magnesium er nødvending for deg som trener regelmessig for best treningseffekt. Det legges ned mye energi, tid, penger og ressurser på å nå sine personlige mål, men den lille detaljen magnesium er det mange som overser.

Mange treningstimer hver uke, nok søvn og hvile, riktig og korrekt utstyr, og et bra kosthold.  Alt for å prestere bedre.  Alikevel er det mange som glemmer en ting – mer magnesium.

Magnesium er nødvendig for best treningseffekt

Noe av det viktigste og enkleste man kan gjøre, og som vil gi store fordeler og hurtige resultater er et daglig inntak av et høykvalitetstilskudd av magnesium – det viktigste kosttilskudd for en aktiv mosjonist og idrettsutøver. 

Idrettsutøvere må sørge for at de får i seg alle viktige næringsstoffer for å kunne prestere optimalt.  Noe av det viktigste og enkleste man kan gjøre for å forbedre sine idrettsprestasjoner er å ta et daglig magnesiumtilskudd.  Omtrent 35% av kroppens lagre av magnesium finnes i våre muskler.

Magnesium påvirker dine prestasjoner direkte

Magnesium er involvert i mer enn 300 forskjellige reaksjoner i kroppen, og påvirker dine idrettsprestasjoner direkte. 

Jo mer du trener, jo mer magnesium trenger du.  Både fordi du mister magnesium når du svetter, og fordi magnesium er nødvendig for at kroppen skal kunne produsere og omdanne karbohydrater til energi og for at kroppen skal utnytte proteiner for optimal muskelfunksjon.

Viktig for optimal muskelfunksjon

Magneisum bidrar til en normal muskelfunksjon, og hjelper til med å regulere muskelkontraksjon.

En mangel på magnesium vil gi en unormal energiomsetning, som igjen gir mindre energi til musklene.   Resultatene er en dårligere utholdenhet, og en dårligere muskelfunksjon kan gi lette kramper i bena. 

Hjertet,  vår viktigste muskel, vil også trenge en normal funksjon som ivaretas med magnesium. Dette påvirker både energiomsetningen og oksygenutnyttelsen, og dermed dine treningsprestasjoner.

Mer magnesium ga bedre resultater

I en gruppe topptrente triathlonutøvere som daglig tok tilskudd med magnesium en måned før konkurranse, viste at de presterte betydelig bedre og hadde en bedre energiomsetning og -utnyttelse enn de som ikke inntok magnesium. 

Det er også dokumentert at mosjonister med tilstrekkelig magnesiuminntak har opptil 4 ganger bedre blodgjennomstrømning enn hos de med lave magnesiumverdier.

Tar du tilskudd av magnesium vil du som aktiv mosjonist og idrettsutøver kunne oppleve: 

  • Redusert tretthet og utmattelse
  • Bedre elektrolyttbalanse, viktig for å motvirke lette kramper i bena
  • En bedre energiomsetning som bidrar til økt utholdenhet
  • Raskere restitusjon
  • Bedret muskelfunksjon som kan gi bedre muskelstyrke og -vekst.
  • Bedre treningsrespons
  • Redusert hvilepuls
  • Bedre utnyttelse av proteiner, som gir bedre proteinsyntese og sterkere og større muskler
  • Bedre forbrenning av fett
  • Bedre energiomsetning som gir bedre glukosemetabolisme og økt ATP-produksjon

 Prøv Magnesium+

Kun kr. 249,50 (inkl. porto) for 5 måneders forbruk!


Les om Curminol for ledd