Indisk Ginseng styrker hjernen umiddelbart

Indisk Ginseng styrker hjernen umiddelbart, viser et nytt studie fra USA.

Planten Ashwagandha kalles også for Indisk Ginseng. Denne spennende planten forskes det stadig mer på. Spesielt på hvordan Ashwagandha styrker våre hjernefunksjoner.

Studien som nå er gjort i USA fulgte den vitenskapelige korrekte metoden. Det betyr at studien var randomisert, dobbelt-blindet og placebokontrollert.

Deltagerne i undersøkelsen fikk en dose tilsvarende 400 mg Ashwagandha.  De måtte gjennom en rekke forskjellige avanserte tester som målte hjernekapasitet og -funksjon. 

Alle testene som ble gjennomført fulgte anerkjente metoder for å se på en persons hjernefunksjon. Disse testene var alt fra innlæring, fokus og oppmerksomhet, til reaksjonstid, hukommelse og konsentrasjon.

Ga rask positiv effekt på hjernen

Forskerne bak studien ble overrasket over resultatene.   Selv en enkelt dose med 400 mg Ashwagandha ga en umiddelbar bedre hjernefunksjon.

Spesielt ga ashwagandha bedre og økt fokus og oppmerksomhet. I tillegg ble både arbeids- og korttidshukommelsen styrket.

Dette er gode nyheter, siden man ser og erfarer umiddelbare effekter på at indisk ginseng styrker hjernen.

Om Ashwagandha – Indisk Ginseng som styrker hjernen

Historisk har Aswhwagandha blitt brukt for bedre hukommelse og styrke hjernefunksjonen innen den indiske folkemedisinen Ayurveda. 

En rekke vitenskapelige forsøk har blitt gjort med Indisk Ginseng.  Disse studiene bekrefter at den over 4000 år gamle Ayurvediske medisinske bruk for hjernen har vært berettiget.

Både forsøk på dyr og mennesker, viser at Ashwagandha styrker hjernefunksjoner. Spesielt faktorer som hukommelse, oppmerksomhet, forståelse og konsentrasjonsevne.

Det er også gjort en rekke publiserte forsøk som viser at Indisk Ginseng øker idrettsprestasjoner hos både kvinner og menn, at den hjelper kroppen med å bedre håndtere stress og mer.

STR Nordic Ashwagandha + er Nordens sterkeste Ashwagandha. Den er i tillegg standardisert for virkestoffer.

Dermed kan du være trygg på at hver eneste kapsel inneholder samme mengde virkestoffer. Dette er viktig være klar over, da mange ikke bruker råvarer som er standardisert for virkestoffer.

Hver døgndose gir deg hele 1000 mg.


Indisk ginseng styrker hjernen


Les også denne: Lettere angst og uro reduseres med indisk plante

Kilde:

Effects of Acute Ashwagandha Ingestion on Cognitive Function. Xing et al., Int. J. Environ. Res. Public Health 2022