EPA-rik fiskeolje øker den mentale yteevnen

EPA-rik fiskeolje øker den mentale yteevnen hos friske voksne,. Dette i følge en ny randomisert og vitenskapelig studie publisert i The American Journal of Clinical Nutrition.

Dette føyer seg pent inn i all dokumentasjon på at det hjernen trenger for å yte maksimalt, er et tilskudd med fiskeolje med både omega-3-EPA og omega-3-DHA, men hvor det er betydelig større mengde av EPA-fettsyren tilstede, slik som du får i Crystal Mind.

Tidligere er det godt dokumentert i en rekke vitenskapelige undersøkelser at tilskudd med høyt innhold av omega-3-fettsyren EPA motvirker hyperaktiv adferd hos barn og bedrer lettere konsentrasjonsproblemer, bedrer hukommelsen og reduserer lett nedtrykthet.

Omega-3-EPA overlegent best

Studien ble gjennomført i England ved Northumbria University og Southamton University, og varte i hele 6 måneder.  Studien var randomisert og placebokontrollert, og fulgte altså den såkalte «gullstandarden» for vitenskapelige undersøkelser.

Hele 310 friske voksne i alderen 25 til 49 år deltok i undersøkelsen.  En gruppe inntok daglig en fiskeolje med høyt innhold av omega-3-DHA (3 x mer DHA enn EPA), en annen gruppe fikk fiskeolje med høyt innhold av omega-EPA (2,5 x mer EPA enn DHA), mens den tredje gruppen fikk olivenolje.

Deltagerne i studien måtte så gjennomføre forskjellige hukommelsestester før studiestart og etter 26 uker.  

Resultatene viser at de som fikk tilskudd av høy-EPA-olje gjorde det betydelig bedre på hukommelsestestene enn de som fikk placebo og DHA-rik olje.

Omega-3-DHA lite relevant som tilskudd

Forskerne er litt overrasket, siden de er omega-3-DHA som det lagres mest av i hjernen.  Allikevel fant de ingen forbedringer hos deltagerne som inntok DHA-rik olje.  

For andre er dette dog ingen nyhet, da det finnes tidligere studier som viser til at EPA-fettsyren fra fisk «beskytter» DHA i hjernecellene.

Tran og vanlige oljer til liten nytte

Forholdet mellom EPA og DHA er viktig. Et tilskudd må ha minst 2,5 ganger mer EPA enn DHA. Vanlig fiskeolje har et forhold på kun 1,5 ganger EPA mot DHA, mens tran har mer DHA enn EPA.

Forskerne uttaler også at å gi tilskudd med DHA-rike oljer ikke er så relevant for å påvirke våre kognitive funksjoner, da denne studien indikerer at man må rette et større fokus på EPA-rike fiskeoljer.  Man kan derfor ikke forvente de samme resultater med vanlige omega-3-tilskudd eller tran. 

Dette har dog andre forskere på omega-3-fettsyrer og hyperaktiv adferd hos barn vist om i flere år.

EPA-rik fiskeolje øker den mentale yteevnen og reduserer hyperaktiv adferd hos barn og hjelper ved lett nedtrykthet.

Om Crystal Mind:

Crystal Mind er et komplett tilskudd med høyt innhold av omega-3-EPA, spesielt utviklet for mental yteevne, motvirke hyperaktiv adferd hos barn og redusere lett nedtrykthet.

I tillegg til en helt naturlig fiskeolje rik på omega-3-EPA, er den forsterket med sink og magnesium som begge øker utnyttelsen av omega-3-fettsyrer, samt “hjernevitaminene” folat, vitamin B6, B12 og D-vitamin.

Det er velkjent at næringsemner i kapselform opptas 2-3 ganger bedre enn tabletter. Derfor er Crystal Mind så effektiv, selv i mindre doser.


Prøv Crystal Mind nå

Kun kr. 149,50 + frakt for 2 måneders forbruk!


Kilde: 

Supplementation with oil rich in eicosapentaenoci acid, but not in docosahexaenoic acid, improves gobal cognitive function in healty, young adults:  results from randomized controlled trials  M.j. Patan, et al., The American Journal of Clinical Nutrition, 10 June 2021.

Les mer om Crystal Mind her:

Riktig omega-3 motvirker hyperaktiv adferd – STR Nordic | Livskvalitet