Donerer bort sokker til barnehjem i Estland

STR Nordic AS donerer bort sokker til en verdi av kr. 60.000,-  til barnehjem og alenemødre i Estland.

– Uten alle våre fantastiske og trofaste kunder hadde ikke dette vært mulig, sier Terje, direktør for salg og markedsføring i Europa hos STR Nordic.

-STR Nordic er et relativt nytt selskap i Norge, men allerede etter litt over 1 års drift er vi blant de største norske aktørene i vårt segment med direktesalg til forbruker.

-Det finske morselskapet har lange tradisjoner med å støtte trengende i Øst-Europa, Asia og Afrika. Primært støtter vi prosjekter for barn og vanskeligstilte kvinner og alenemødre i disse regionene, forteller Terje.  

-Vi har tidligere bygget barneskole for foreldreløse i Kenya og tilsvarende prosjekter i India. Dette er bare noen av våre mange sosiale engasjement som vi er involvert i.

Hjelp til våre naboer i Estland

Nå i våres fikk STR Nordic en fin anledning til å være med på å hjelpe barnehjemsbarn og sentre for alenemødre i Estland.  Dette i samarbeid med Estlandhjelpen.

-En gammel klassevenninne delte en historie på Facebook om Estlandhjelpen.  Da var det lett henge seg på og bli med på å støtte både henne og Estlandhjelpen.

Hun har gjort en fantastisk innsats nå i våres, med å organisere og samle inn bleier, barnetøy og andre helt nødvendige artikler.

-Da faller det seg helt naturlig være med på å hjelpe til her, siden vi har støttet tilsvarende organisasjoner tidligere. Dette er første gang vi støtter direkte fra Norge, men definitivt ikke den siste.

-Mange forbinder jo Estland kun med den vakre og gjestmilde gamlebyen i Tallinn, men man skal ikke glemme at utenfor sentrum er det fortsatt en veldig vanskelig hverdag for veldig, veldig mange. 

-Pandemien det siste året har gjort det bare enda verre, spesielt for de som trenger ekstra hjelp.  Det både føles og gjør godt å kunne bidra med å hjelpe våre naboer i øst.

I tillegg til ProBambu-sokker, donerer STR Nordic også bort Vitamin D og Omega-3, og ansiktskremer fra den økologiske hudpleieserien HOHDE.  Disse går til senter for alenemødre.

Et salg = en donasjon

– I fjor var vi med på å donere tusenvis av sokker til barnehjem ikke bare i Estland, men også i Ukraina, Hviterussland og Moldova.   I år drar vi på litt – vi har et mål om å kunne donere minst 100.000 par sokker før jul, forteller Terje.

-For hvert salg av ProBambu vi gjør i Europa, donerer vi 1 par videre. Målet på 100.000 donerte sokker før jul er realistisk. Det det skal vi nå, smiler Terje.

Om Estlandhjelpen

Estlandshjelpen startet opp i november 1991.

Siden den gang har Estlandhjelpen sendt hjelpesendinger til Russland, Latvia, Ukraina, Litauen, Estland, Kirgisistan, Tadsjikistan, Dagestan, Georgia, Armenia, Liberia, Kasakhstan, Bulgaria og Mongolia. Usbekistan står nå for tur.

Fra februar 1992 til nå er det sendt over 430 trailere/kontainere med mat, klær, medisiner, sykehusutstyr, vaskemidler, hygieneprodukter, møbler, sykler, verktøy, maling, handicaputstyr, symaskiner, skolemateriell, datautstyr, musikkinstrumenter, fyringsovner, takpapp, porselen og mye mer.

I tillegg er det sendt busser, traktorer, biler, sykebiler og landbruksutstyr. Det viktige for Estlandhjelpen er å være en hjelp til selvhjelp. Bønder har fått melkeanlegg, de har støttet sykehus, fengsler, barnehjem og aldershjem.

DU kan bidra til hjelp – VIPPS til Estlandhjelpen: 96763

Om STR Nordic AS

STR Nordic er datterselskap av finske STR Nordic OY, en av de største aktørene i Norden som tilbyr kvalitetssikrede helseprodukter rett hjem til forbruker.  

I tillegg til kosttilskudd markedsfører STR Nordic den økologiske hudpleieserien HOHDE, den økologiske hårpleieserien Hiusvita og ProBambu – bambustekstiler.   STR Nordic markedsfører sine produkter nå i 10 europeiske land.


Det viktigste vitaminet for immunforsvaret – STR Nordic | Livskvalitet