Ensymer holder magen i form

Ensymer er et oversett tema om du sliter med mage- og fordøyelsesproblemer.   Det kan være man har treg eller hard mage, er konstant oppblåst eller har mye luft i magen.  Selv sure oppstøt skyldes ofte en mangel på disse naturlige enzymene fra mat.

Dessverre ødelegges disse fordøyelsesenzymene når vi varmebehandler maten vår.

Enzymer reduseres med alderen

Som med alt, svekkes også evnen vår til å produsere enzymer etter hver som vi blir eldre.  Dette er en av grunnene til at mange opplever en dårligere fordøyelse jo eldre man blir. 

Man føler seg trettere, og uregelmessige besøk på toalettet blir mer og mer vanlig.  Mange opplever også at det er flere matvarer man ikke tåler like bra, sammenlignet med da man var yngre.

Hva er ensymer?

Fordøyelsesenzymer er nødvendig for at vi skal kunne bryte ned maten vår til mindre partikler som kan tas opp gjennom tarmen.  

Naturlige ensymer finnes i all rå mat, og enzymene hjelper kroppen vår med å bryte ned maten vi spiser.

Ensymer ødelegges av varmebehandling

Varmebehandling eller hermetisering av mat ødelegger de naturlige enzymene i matvaren. Ødeleggelsen av enzymer er direkte proporsjonalt med den grad av varme som brukes og grad av hermetisering som maten utsettes for.

Kroppen må dermed bruke en masse energi for å produsere fordøyelsesenzymer for å kompensere for de naturlige enzymene fra maten som har blitt ødelagt under tilbredning. 

Ved kun å spise varmebehandlet mat, tapper vi kroppen for enzym-reserver. Viktig energi som kroppen trenger for vekst, vedlikehold og for å reparere vev, celler og organer blir dermed ”stjålet” for å dekke enzymbehovet. 

Et kosthold som består av enzymfattig mat kan derfor gå ut over helsen vår.

Enzym+ gir bedre mage

Enzym+ er et tilskudd som inneholder de viktigste ensymene vi trenger for å fordøye maten vi spiser.  Den inneholder de fem viktigste fordøyelsesensymene:

Amylase – som hjelper til med å bryte ned stivelse og karbohydrater fra for eksempel brød, poteter og planteføde.  Når karbohydratene spaltes ned kan de opptas i blodet gjennom tarmen.   Protease bidrar til å spalte proteiner ned til aminosyrer, spesielt viktig for at musklene våre kan vedlikeholdes.   Lipase er et ensym som er viktig for fordøyelsen av fett, mens laktase er med på å byte ned melkesukker, og til slutt cellulase som bidrar til å fordøye plantefibre.

Enzym+ inneholder også oligofruktose, et prebiotisk fiber som gir bedre magehelse og fordøyelse, og som gir en sunn tarmflora.  Enzym+ gir deg også bakterien lactobacillus rhamnosus, en sunn og velstudert melkesyrebakterie som ofte tilsettes i for eksempel yoghurt. Den er mest kjent for å styrke fordøyelsen og motvirker oppblåsthet.

For best effekt anbefaler vi at du tar 1 tablett Enzym+ til et måltid, 2 ganger om dagen.  Gjerne lunch og middag.  Hver forsendelse Enzym+ er nok til hele 4 måneders forbruk.

Prøv Enzyme+ nå
Kun kr. 249,50 (inkl. porto) for 4 måneders forbruk!

Riktig omega-3 motvirker hyperaktiv adferd – STR Nordic | Livskvalitet