Derfor er vitamin B12 så viktig for helsen

Vitamin B12, også kjent som kobalamin, er en av de nødvendige B-vitaminene som vi trenger tilført regelmessig for å kunne opprettholde en sunn helse og frisk kropp.

Dette vitaminet spiller en helt avgjørende rolle i å omdanne karbohydrater, fett og proteiner fra mat til energi vi kan bruke, og bidrar dermed til en normal energigivende forbrenning. Dermed reduseres tretthet og utmattelse.

Viktigere er det at Vitamin B12 bidrar til normal dannelse av røde blodceller i kroppen.  Dermed vil dine røde blodceller holde seg sunne og støtter optimal funksjon av immunforsvaret.

 I tillegg er B12 viktig for en normal funksjon av nervesystemet, som er avgjørende for å beskytte alle nerveceller i kroppen.

Den primære funksjonen til vitamin B12 er å danne sunne røde blodceller. Men alle celler i kroppen vår trenger B12 for å holde seg sunne og friske. Hvite blodceller, blant andre, er avhengige av B12 for å sikre at immunforsvaret fungerer riktig.

Alle nerveceller, spesielt de i hjernen, trenger tilstrekkelig med B12 slik at vi kan danne det beskyttende fettlaget rundt nervene. Uten tilstrekkelig tilførsel av vitamin B12 kan ikke nervesystemet i hjernen og andre nerver fungere slik de er ment å fungere.

Mange trenger tilskudd

Kroppen vår trenger riktig nok bare en liten mengde B12-vitamin, men det må inntas regelmessig.  

B12 alene er ikke lett for kroppen vår å ta opp.  I magen vår, produseres noe som heter Intrinsisk Faktor, som binder seg til B12-vitaminet, slik at det kan fraktes til tarmen vår hvor B12 så kan opptas i blodstrømmen.

Dessverre er det mange personer som ikke har tilstrekkelig med Intrinsisk Faktor, noe som fører til at de ikke tar opp nok av B12-vitaminet via tarmen.  

Derfor er STR Nordic’  B12-vitamin i form av sugetablett på hele 1000 µg, og i form av metylkobalamin – den kroppsferdige formen av B12.  Alle som bruker STR Nordic’ B12-vitamin sikres derfor et tilstrekkelig opptak av dette viktige vitaminet som vi må få tilført her dag.

B12 finner vi bare i animalske matvarer.  Spesielt i lever, egg, fisk og kjøtt.   Normalt greier de fleste å få i seg den anbefalte mengden hver dag, men det gjelder dessverre ikke alle.

  • Personer som går på en streng vegetarisk kosthold og veganere må ta tilskudd av vitamin B12 siden de ikke spiser animalske matvarer.
  • Når vi blir eldre, produserer kroppen vår stadig mindre Intrinsisk Faktor.  Dette vil redusere opptaket av B12, og et tilskudd er derfor ofte nødvendig. Eldre over 50 år kan derfor ha meget stor nytte av ekstra B12-vitamin
  • Gravide og ammende trenger mer vitamin B12, da det trenger både til seg selv og for å støtte utviklingen hos barnet.

Om STR Nordic B12-vitamin:

Vår B12-vitamin kommer som sugetabletter, noe som betyr at B12-vitaminet opptas av slimhinnene i munnen vår, og ikke via tarm.

I tillegg bruker vi den naturlige formen av B 12 som heter metylkobalamin.  Dette er den  aktive og kroppsferdige formen av B12-vitaminet.  De aller fleste andre produkter du får kjøpt inneholder den syntetiske formen cyanokobalamin, en form for B12 som faktisk ikke en gang finnes i naturen!  Cyanokobalamin må derfor omdannes til kroppsferdig form av B12 før vi kan nyttegjøre oss av den.

Når du velger vår B12-vitamin, så er du dermed garantert å få et B12-tilskudd som kroppen din effektivt og raskt kan oppta og utnytte effektivt, slik at du får mer energi, overskudd og bedre helse.Se også denne:

5 tegn på vitamin B12-mangel