Slik reduser du lette muskelkramper

Lette muskelkramper kan være korte, midlertidige sammentrekninger av musklene og de oppstår vanligvis under fysisk anstrengelse, men mange kan også oppleve lette kramper i bena det når man er i ro og ofte om natten når man prøver å få sove. 

Du kan føle en kraftig, ufrivillig stramming av muskelgruppen som du ikke kan kontrollere.

De lette krampene i bena kan komme plutselig, og oppleves stramt og intenst, og kan vare i bare noen få sekunder til flere minutter.

Årsaker til lette kramper i bena

Det er mange årsaker som kan føre til disse plutselige lette krampene,  men de skjer oftest på grunn av at musklene er slitne, dårlig oppvarming før trening, dehydrering eller mangel på viktige mineraler (elekektrolytter).

Selv om man ikke forstår fullt ut hvorfor lette muskelkramper oppstår, settes det i forbindelse med tap av mineralene kalium, kalsium, salt og magnesium.

Spesielt magnesium er verdt merke seg, da det fort kan oppstå en ubalanse mellom magnesium og de andre mineralene (natrium og kalium).

Det er derfor tilskudd av et godt magnesiumprodukt er så viktig om du opplever hyppige, lette kramper i bena.

Unngå lette kramper i bena ved trening

Husk å varme opp tilstrekkelig før du starter din trening.  Det er viktig gjøre litt lett kardio (løping, sykling, osv), slik at du får opp både puls og kroppsvarmen din før du starter treningsøkten.

Fortsett så med dynamisk uttøying som vil stimulere kroppen din og forbereder musklene dine på treningen du skal gjøre.   Dynamisk uttøying vil også stimulere til økt blodgjennomstrømning og vil smøre leddene dine og gi bedre fleksibilitet. Unngå den gamle tanken om statisk uttøyning før du skal i gang med treningen din.

Like viktig som oppvarming er FØR trening, er det å «kjøle seg ned» og ta en avslappende avslutning etter treningen.

Akkurat som oppvarmingen din før trening, er det viktig med gjøre litt lett kardio noen minutter, og nå er tiden inne for statisk uttøyning.  


Dette vil være med på å roe ned kroppen, det vil redusere muskelspenninger oppstått under trening, og kroppen vil lettere kunne fjerne slagstoffer som oppstår.   

Overser du dette etter en treningsøkt kan gjøre at du restituerer deg dårligere, og kan føre til både lette kramper i bena ved neste trening, og til og med når du hviler.

Hva gjør du når de lette krampene oppstår?

Om du opplever lette kramper i bena under trening, stopp med øvelsen som forårsaket krampen. 

Det kan ofte være en god ide å massere området, siden dette vil øke blodsirkulasjonen i muskelen og fjerne slaggprodukter som oppstår under trening.

Litt lett tøyning anbefales også. Dette vil være positivt for musklene, siden du lettere får muskelfibrene tilbake til sine normale stillinger.  I tillegg bidrar lett tøyning til at musklene slapper av, de forlenges og de blir mer elastiske.

Du kan også prøve en varm dusj eller et varmt bad.  Dette gjør at blodårene utvider seg og gir en økt blodgjennomstrømning til vev.

Mangel på mineraler

Lette kramper kan også oppstå på grunn av en ubalanse av elektrolytter.  De viktigste og mest kjente elektrolyttene her er natrium, kalium, kalsium og magnesium.  Disse kan fort komme i ubalanse om man svetter, eller om man ikke får i seg tilstrekkelig i kostholdet.

Spesielt magnesium er viktig, siden magnesium er avgjørende for de normale funksjonene til musklene våre.

Magnesium får nemlig musklene våre til å slappe av!

Det er derfor salter og spesielt ekstra magnesum bør ha en prioritet om man har hyppige, lette kramper i bena.

Spis et sundt og variert kosthold, rikt på grønnsaker og frukt – og ta et godt tilskudd spesielt utviklet for å redusere lette kramper i bena.

STR Nordic sin Magnesium+ er nettopp utviklet for dette. 

Ikke bare inneholder den tilstrekkelig dose med magnesium; den inneholder også vitamin B6 som gjør opptaket og utnyttelse av magnesium bedre. 

I tillegg er den forsterket med sink, kobber og vitamin D – som alle sammen virker i synergi for å holde dine lette kramper i bena borte!

Vi lanserte Magnesium+ i 2019, og den ble umiddelbart en best-selger.  Ikke bare i Norge, men i hele Norden! 

Nå får du 50% rabatt slik at du også kan prøve et av det mest populære tilskuddene mot hyppige, lette kramper i bena.


Ja, takk – jeg ønsker prøve Magnesium+

5 mnd forbruk til totalt kun kr. 249,50!

(GRATIS FRAKT!)


Se også: Sterkere skjelett med magnesium