Ømme og stive muskler lindres med Melatonin viser forskning

Ømme og stive muskler lindres med Melatonin

Ømme og stive muskler lindres med melatonin, viser forskning. En rekke publiserte studier dokumenterer nå at melatonin er særdeles effektivt til å lindre en av de mange store og uløste kvinneplagene: plager med stive og ømme muskler. 

Ømme og stive muskler er noe som berører opptil 5 % av befolkningen, og kvinner er spesielt utsatt.

Melatonin er noe de fleste kun forbinder med som et naturlig søvnhormon. 

Men stadig flere studier viser til at melatonin ikke bare er nødvendig, men at større verdier av melatonin faktisk vil hjelpe mot mange andre helseutfordringer, som ømme muskler som ofte ses hos kvinner.

Lindrer typiske kvinneplager som ømme og stive muskler

Melatonin er svakt smertestillende i seg selv, og viser seg også svært effektivt mot forbigående og lette hodepiner. Det som her er av stor interesse, er at et studie viser til at en mangel på melatonin faktisk er en faktor som kan settes i direkte forbindelse med daglige ømme, stive muskler. 

Undersøkelser viser at kvinner som sliter med ømme og stive muskler har lavere egenproduksjon av melatonin om natten, sammen lignet med kvinner som ikke har de samme plager i musklene sine.

En slik mangel på melatonin fører til en forstyrrelse i døgnrytmen og en dårligere søvnkvalitet.  I tillegg øker det tretthet om dagen,  og det medfører altså større problemer med ømhet i musklene.

Disse nye funnene om sammenhengen mellom melatonin og ømme, stive muskler gir håp til alle som daglig sliter med slike problemer, da melatonin anses som trygg i bruk.

Hva er Melatonin?

Melatonin er et naturlig hormon som kroppen produserer selv. Dette hormonet dannes både i hjernen og i netthinnen i øyet vårt.

Vi produserer melatonin gjennom hele livet, men som med alle andre stoffer og hormoner kroppen vår produserer, avtar denne produksjonen gradvis etter hvert som vi blir eldre.


Prøv Norges mest brukte Melatonin nå!
Kun kr. 249,50 (inkl. porto) for 12 måneders forbruk!
(tilsvarer en pris per måned på kun kr. 20,80!)

Les mer om Melatonin og livskvalitet her:

Økt livskvalitet med bedre søvn – STR Nordic NO