Omega-3 styrker hjertet betydelig viser nytt studie

Omega-3 styrker hjertet betydelig, viser en ny oversiktsstudie med over 127.000 pasienter som nå er offentliggjort i det anerkjente tidsskriftet Journal of the American Heart Association. 

Denne store undersøkelsen bekrefter og dokumenterer at tilskudd av omega-3-kapsler styrker hjertet betydelig.

Den såkalte meta-analysen så på resultatene av 13 forskjellige studier og hvordan kapsler med omega-3 påvirker hjertehelsen.

I gjennomsnitt ble hver pasient gitt tilskudd av omega-3 i en periode på hele 5 år.  Resultatene viser at omega-3-tilskudd styrker hjertet signifikant, sammenlignet med de som fikk narrekapsler. 

Forskerne fant også ut at det er en direkte sammenheng mellom hvor mye omega-3 pasientene inntok, og hvor sterkere hjertehelsen ble. 

Kort fortalt – jo mer omega-3 pasientene inntok, jo bedre var det for hjertet.

«Denne meta-analysen gir de mest oppdaterte bevisene for effekten av tilskudd med omega-3 og hjertet.  Vi fant signifikante positive effekter av tilskudd med omega-3 og disse assosiasjonene ser ut til å være direkte relatert til doser», uttaler forsker Yang Hu.

Det kan fra resultatene i undersøkelsen tyde på at man bør innta mer enn 840 mg omega-3 hver dag.

«Det er klart at helseråd skal være å sette søkelys på det å spise fisk, spise sunt, være aktiv og mosjonere og generelt ha en sunn livsstil, men denne undersøkelsen viser at tilskudd av omega-3 kapsler har sin rolle», sier professor JoAnn Manson ved Brigham and Women’s Hospital.

Norske anbefalinger

Norske myndigheter anerkjenner at man daglig trenger minst 250 mg med omega-3-fettsyrene EPA og DHA for at hjertet skal fungere normalt.

For å vedlikeholde et normalt triglyseridnivå i blod anbefales minimum 2 gram EPA/DHA daglig, og det anerkjennes at 3 gram EPA og DHA daglig opprettholder et normalt blodtrykk.

Dette samsvarer bra med funnene i denne nye studien, som viser til at man bør få i seg 840 mg eller mer hver dag (fra kosthold og tilskudd).

Hjertevennlig Omega-3 er første norske IFOS-godkjente omega-3

Hjertevennlig Omega-3 er i sin helhet produsert i Norge, og inneholder hele 730 mg omega-3 i to små kapsler. 

Den er det første produktet på det norske markedet som er blitt godkjent av International Fish Oil Standard (IFOS) med en toppscore på hele 5 stjerner. 

Hver produksjon av Hjertevennlig Omega-3 er derfor nøye testet av uavhengig laboratorium. 

For å bli sertifisert IFOS 5-stjernersprodukt må et produkt ha veldig lave verdier og innhold av både tungmetaller og TOTOX-verdier (mål på ferskhet).  Faktisk er IFOS sine krav strengere enn de krav som settes av våre myndigheter og WHO.  I tillegg må innholdet av omega-3-fettsyrer samsvare med deklarerte verdier.

Dette er altså din garanti som forbruker, slik at du enkelt kan velge en fiskeolje av absolutt beste kvalitet, uten å tvile på hvilket omega-3-produkt som er best. Det er garantert og dokumentert gjennom vår 5-stjernesgodkjenning av IFOS.

Hjertevennlig Omega-3 er også Friends of the Sea-sertifisert


 Prøv Hjertevennlig Omega-3 til halv pris nå

Kun kr. 174,50 + porto 48,- for 4 måneders forbruk!


Kilde:

Marine Omega-3 Supplementation and Cardiovascular Disease: An Updated Meta-Analysis of 13 Randomized Controlled Trials Involving 127.477 Participants.  Hu et al., Journal of the American Heart Association.  Vol. 8, No. 19.

In major meta-analysis of clinical trials, omega-3 fish oil supplements linked with lower cardiovascular disease risk.  Harvard T.H. Chan School of Public Health.