Multivitaminer bremser alderssvekkelse av hjernen

Multivitaminer bremser alderssvekkelse av hjernen, viser et nytt og stort studie. Over 500 personer over 60 år var med i denne undersøkelsen som har pågått i flere år. Den viser til at et godt multivitamin bremser og gir hele 2 års forsinkning av hjernens aldring og tap av hukommelse hos voksne. 

Funnene er signifikante, som betyr at forskerne ikke er i tvil om fordelene med å innta multivitaminer for å bremse hjernens aldringsprosess.

2 års forsinkelse i aldring av hjernen

Forskerne bak studien er overrasket over resultatene. De viser at de som daglig tok multivitaminer hadde en forsinkelse i hjernens aldring og hukommelse på hele 2 år!

Dette vil ha store og betydelige positive konsekvenser for eldre som ønsker lette måter å bevare sin hjernes helse på.

Støttes av tidligere forskningsfunn

Studien, som også kalles COSMOS-undersøkelsen, har tidligere publisert 2 lignende resultater hvor det viser til positive effekter med et daglig tilskudd med multivitaminer.  Denne gangen publiserer forskerne altså resultater som viser positive effekter på voksne eldre og deres kognisjon/ hjernefunksjon og hukommelse.

Resultatene er nylig publisert i det anerkjente tidsskriftet «The American Journal of Clinical Nutrition».

«En alderssvekkelse av hjernen er et av de helseområdene som eldre voksne bekymrer seg for mest, og et tilskudd med multivitaminer har potensiale til å være både en en tiltalende og en lett tilnærming til å bremse aldringen av hjernen», uttaler  Chirag Vyas, som er hovedforfatteren bak studien.


Sterke bevis

Vyas uttaler videre at disse tre separate studiene som de nå har gjort på totalt over 5.000 personer, gir sterke og klare bevis for at daglig inntak av et godt multivitamin som inneholder essensielle mikronæringsstoffer, både er billig, effektivt og bra for å hindre alderssvekkelse av hjernen.

Multivitaminer bremser alderssvekkelse av hjernen, og det ingen tvil med disse nye studiene.

STR Nordic Multivitamin inneholder alle de viktige vitaminer og mineraler som du trenger hver dag. Den inneholder hele 19 essensielle vitaminer og mineraler som sikrer både kropp og hjerne de næringsstoffer du må ha for å fungere optimalt.

Det spesielle med STR Nordic Multivitamin er at den inneholder vitamin B12 og folat som alle kan nyttegjøre seg og ta opp. Omtrent 13% av befolkningen i Norge har en type gen som gjør at de ikke kan utnytte folat fra mat eller kosttilskudd på en optimal måte. STR Nordic Multivitamin inneholder en type folat som er ferdig omdannet og som alle kan utnytte umiddelbart. Som kilde til vitamin B12 brukes metylkobalamin, som er den formen av B12-vitamin er kroppsferdig B12, og som alle kan oppta.


Prøv STR Nordic Multivitamin nå
Halv pris: Kun kr. 249,50 for 5 mnd forbruk!


Kilde:

Multivitamins May Slow Cognitive Aging, Neuroscience News, 18.januar 2024