Magnesium tar vare på hjertet

Magnesium tar vare på hjertet, og når det kommer til det med å ha et sterkt og godt hjerte, så er det en rekke ting du kan gjøre.

Først og fremst sørge for å ha et balansert og allsidig kosthold, regelmessig fysisk aktivitet, unngå røyking og være måteholden med alkohol.

Et essensielt næringsstoff som ofte dessverre blir oversett for å fremme hjertehelsen er mineralet magnesium.

Magnesium spiller en viktig og avgjørende rolle i flere kroppsfunksjoner som har en positiv innvirkning på hjertehelsen.

Hvordan magnesium tar vare på hjertet

Blodtrykk: En viktig faktor for å opprettholde hjertehelsen er å holde blodtrykket i sjakk.  Magnesium er lett blodtrykksenkende og er lett avslappende på musklene tilknyttet blodårene og bidrar til en normal muskelfunksjon.  Alt dette fremmer en bedre og lettere blodgjennomstrømning, noe som hjertet ditt vil sette stor pris på.

Studier har vist at personer som bruker mer magnesium har gode og sunne blodtrykksnivåer.

Sirkulasjon: Magnesium spiller også en viktig rolle ved at den bedrer sirkulasjonen.  Dette har som nevnt en positiv innvirkning på hjertet vårt. Også her viser studier til at de med høyere verdier av magnesium har en tilfredsstillende sirkulasjon.

Beskytter mot frie radikaler: Kroppen vår utsettes for frie radikaler fra miljøet rundt oss eller et usunt kosthold. Dette skaper oksidativt stress.  Kroppen vår takler som regel dette, men blir det for mye er det ikke bra, da det gjør at vi forfaller raskere.  Evnen til å takle oksidativt stress blir dårligere etter hvert som vi blir eldre.  Det fine er at magnesium er med på å beskytte mot frie radikaler – som igjen betyr at hjertet vårt har det bedre.

Hvordan få nok magnesium?

Så er spørsmålet – hvordan få i seg nok magnesium hver dag, slik at det er gunstig for hjertet?

Det er mange matvarer som inneholder magnesium, spesielt grønne bladgrønnsaker, nøtter, frø, hele korn og belgfrukter.   Noen eksempler inkluderer spinat, mandler, gresskarfrø og sorte bønner. Mørk sjokolade er også en god kilde til magnesium og liker du avokado så er dette en super kilde til magnesium.

Allikevel, det skal mye mat til for å ha et tilstrekkelig inntak av magnesium hver dag.  Studier fra USA viser at opptil 80% av befolkningen ikke får dekket sitt grunnleggende minimumsbehov for magnesium, noe som jo da går utover helsen – også hjertehelsen.

I Norge anbefales det et daglig inntak av magnesium på 280 milligram (mg) for kvinner over 14 år. For menn over 14 år, er anbefalingen 350 mg magnesium per dag.  Dette er hva man minimum må få i seg hver dag for at kroppen skal fungere normalt. Mange kan derfor trenge et tilskudd av magnesium slik at de får dekket sitt minimumsbehov.

Konklusjon:

Magnesium spiller en viktig rolle for å kunne ha en god hjertehelse.  Magnesium er lett blodtrykksenkende, gir bedre sirkulasjon, beskytter mot frie radikaler og er svakt kolesterolsenkende.

Om du er flink og har et variert og allsidig kosthold rikt på magnesium er dette fint, men husk at bare det å få i seg minimumsverdier for at kroppen skal fungere normalt kan være vanskelig for de aller fleste.  Et godt og utprøvd magnesiumtilskudd slik som Magnesium+ anbefales, og spesielt for deg som bør tenke på hjertet.  Magnesium+ produseres i Norge, og er tilsatt vitamin B6, vitamin D, sink og kobber – som alle virker sammen i synergi.

Så gi deg selv og ditt hjerte alle fordelene som magnesium kan gi deg!


Prøv Magnesium+ til halv pris
Kun kr. 249,50 (inkl. porto) for 5 måneders forbruk!

Magnesium+ med ekstra synergi


Innhold per tablett:

Magnesium300 mg
Sink5 mg
Vitamin B60.7 mg
Vitamin D5 µg
Kopper0.5 mg