Magnesium+ regulerer blodsukkeret

Magnesium+ regulerer blodsukkeret og er viktig for stabile og sunne verdier.

Magnesium har en rekke viktige roller i kroppen vår. Over 300 kjemiske reaksjoner i kroppen vår er helt avhengig av magnesium. Magnesium er blant annet avgjørende for energiproduksjonen, og nervesystemets og musklenes funksjoner.

Magnesium spiller også en viktig rolle med å regulere andre biologiske prosesser.  Slik som å regulere sammentrekning av muskler. Dette gjelder også hjerteslag. I tillegg er magnesium lett blodtrykksenkende.

Magnesium regulerer blodsukkeret

I det siste har man også funnet ut at magnesium også er med på å regulere og å stabilisere blodsukkeret. 

Man har funnet ut at dette mineralet spiller en sentral rolle i omsetningen av glukose (blodsukker) og insulin. 

Videre ser forskere en sammenheng mellom magnesiumverdier og blodsukker.  De med høyeste magnesiumverdier har best regulering og mer stabile verdier av blodsukkeret.

En større studie som inkluderte hele 286.000 personer, viste at økt inntak av magnesium var forbundet med bedre blodsukkerbalanse og kan redusere risikoen for at blodsukkerbalansen kommer ut av kontroll.

Lignende funn har forskere over hele verden sett uansett alder på forsøkspersonene.

Det interessante er at man har funnet ut at om man har høye blodsukkerverdier, blir opptaket av magnesium fra mat og kosttilskudd dårligere!

Med andre ord – en ond sirkel for dårlig blodsukkerverdi !

Hvor mye magnesium trenger man?

I kroppen vår har vi normalt mellom 20-28 gram magnesium.  Det meste av magnesiumet finner vi inne i cellene våre og i skjelettet vårt. 

Bare 1% av kroppens magnesium finner vi utenfor cellene våre (som i blodet vårt).

Helsedirektoratet anbefaler at kvinner har et daglig inntak på minimum 280 mg.  Menn anbefales minimum 350 mg hver dag.  Gutter i puberteten, gravide og ammende har litt større behov enn dette.

Er det farlig ta for mye magnesium?

Det er sjeldent man får for mye magnesium.  Overskudd i kroppen skilles ut via nyrene.  For mye magnesium ser man stort sett i forbindelse med inntak av magnesiumholdige avføringsmidler eller hos personer som har nyresykdom.

Overdrevent inntak av magnesium – uansett kilde, kan gi løs mage. Dette er veldig individuelt, men kan ses ved inntak fra 600-700 mg og oppover.

Ellers er det ikke observert negative symptomer med magnesium, så lenge nyrefunksjonen er normal.  (Ref.: Nordiske ernæringsråd, 2012).

Magnesium+ regulerer blodsukkeret og har en synergistisk virkning

Magnesium+ regulerer blodsukkeret med flere aktive virkestoffer.  Foruten magnesium, inneholder Magnesium+ vitamin B6, vitamin D, sink og kobber.

Vitamin B6 hjelper også til med omsetningen av glykogen.  I tillegg gjør vitamin B6 at magnesium lettere tas opp i kroppscellene våre.

Sink bidrar også til at karbohydrater (sukker) omsettes normalt i kroppen vår, og også kobber spiller en viktig rolle for en normal energiomsetning.

Magnesium og vitamin D er avhengige av hverandre for at de skal virke slik de skal i kroppen vår.

Det er ikke uten grunn at Magnesium+ er Nordens mest populære magnesiumtilskudd.


Prøv Magnesium+ til halv pris
Kun kr. 249,50 (inkl. porto) for 5 måneders forbruk!

Magnesium+ med ekstra synergi


Innhold per tablett:

Magnesium300 mg
Sink5 mg
Vitamin B60.7 mg
Vitamin D5 µg
Kopper0.5 mg

Kilder: