D-vitamin er avhengig av Magnesium. Dette er de færreste er klar over – og spesielt de som foreskriver D-vitamin ved for lave blodverdier.
Magnesium er faktisk helt nødvendig for at D-vitamin skal omdannes til aktivt og kroppsnyttig D-vitamin.
Dette bekrefter spesielt en studie som viste at mange som fikk tilskudd med høye doser D-vitamin, rett og slett ikke fikk noen økte blodverdier av D-vitamin.
D-vitamins er avhengig av Magnesium
«En D-vitaminmangel er alvorlig, og et økende problem over hele verden. Mange får derfor anbefalinger fra lege om å ta ekstra tilskudd med vitamin D.
Men det hjelper altså ingen ting om man også er i underskudd av mineralet magnesium. Og opptil 80% av befolkningen får ikke i seg nok magnesium»
Dette sier hovedforskeren bak denne studien.
Det er derfor viktig at man sørger for å få i seg nok magnesium, og ikke bare ta tilskudd av D-vitamin. Magnesium gir optimale D-vitaminverdier.
Magnesium er helt nødvendig for at over 300 nødvendige kjemiske reaksjoner skal kunne skje i kroppen vår. Herunder omdannelsen av D-vitamin slik at kroppen vår kan nyttiggjøre seg aktivt D-vitamin.
Magnesium er også viktig for nervesystemet, musklene, hjertet, blodsukkerbalansen, vår hjerne og psykologiske funksjon og for et sterkt skjelettet.
Deltagerne i studien fikk individuelt tilpasset tilskudd på mellom 300-400 mg magnesium per dag.
Om Magnesium+
Magnesium+ er et kombinasjonsprodukt som inneholder 300 mg Magnesium. I tillegg gir den ekstra synergi med Vitamin B6 som øker cellenes opptak av magnesium, samt sink, Vitamin D3 og kopper.
Produktet er nøye satt sammen for å gi deg de beste helseeffekter, samtidig som den skal forebygge mangler og kunne brukes sammen med ditt ordinære kosthold og med andre helseprodukter.
At D-vitamin er avhengig av Magnesium er altså noe alle bør huske om man bruker tilskudd av vitamin D.
Les også: Magnesium+ fikk meg tilbake
Kilde:
Magnesium status and supplementation influence vitamin D status and metabolism: results from a randomized trial. Qi Dai et al., The American Journal of Clinical Nutrition, 2018; 108 (6): 1249