Best resultat med B12-vitamin som sugetablett

At man får best resultat med B12-vitamin som sugetablett er det mange som fortsatt er overrasket over. Studier viser dog til at det ikke er noen grunn til å være skeptisk mot dette. Det største vitenskapelige studie hvor man har sammenlignet effekten med B12 som sugetablett kontra intramuskulær B12 levner liten tvil.

Metoder for å gi B12 VItmain

Det finnes forskjellige metoder for å gi vitamin B12 til personer som av forskjellige årsaker trenger tilskudd.   Man har vanlige svelgetabletter, man kan gi det intramuskulært, eller som avansert sugetablett, slik som vår B12 Vitamin med hele 1000 µg vitamin B12 i form av den kroppsferdige B12-råvaren metylkobalamin.

Et stort studie hvor man har sammenlignet effektiviteten mellom B12-vitamin som sugetablett, kontra intramuskulær 12 foreligger nå, og resultatene vil nok overraske mange:

B12-vitamin gitt som sugetablett var mer effektiv en å gi det intramuskulært!

Målte effekt med blodprøver

Forskerne bak studien målte verdiene av B12 i blod på over 4.200 pasienter.  En gruppe fikk vitamin B12 som sugetablett, mens den andre gruppen fikk B12 gitt intramuskulært.

Studien er det største som er gjort i sitt slag, og målingene ble gjort i en periode på 3 år.

Resultatene taler for seg selv:

De som ble gitt vitamin B12 som en sugetablett hadde signifikant bedre blodverdier av B12, sammenlignet med de som fikk intramuskulær tilførsel!

Fordeler med B12-vitamin som sugetablett:

  • Man får tilført den kroppsferdige formen av B12-vitamin, som heter metylkobalamin
  • Opptas i munnens slimhinner og ikke via mage/tarm
  • Sugetabletter gir et jevnt og stabilt nivå hver dag, mens intramuskulær behandlig gir stadig lavere blodverdier frem til neste behandling
  • Risiko for ubehag ved injeksoner, som hematomer fjernes helt (blodansamling i vev eller organ)
  • Risiko for allergiske reaksjoner ved intramuskulær behandlig fjernes helt
  • Belaster legestanden mindre, da man kan ta sugetabletter hjemme og antall legebesøk kan reduseres betydelig, slik at de har ressurser og tid til viktigere legekonsultasjoner og -arbeid
  • Sugetabletter er mer samfunsøkonomisk

Så, om du opplever at du ofte er trett, slapp og sliten, så vil B12-vitamin i rett form og dose hjelp deg – og de ønskede effekter og resultat vil du oppdage raskt! Best resultat med B12-vitamin får man om man bruker den som sugetablett.


Prøv B12-vitamin 1000 µg i 6 måneder

KUN kr. 249,50 (gratis frakt)

Best resultat med B12-vitamin

Innhold per sugetablett:
Vitamin B12 (Methylcobalamin)1000 µg

Egnet for alle over 15 år, samt gravide og ammende.


Kilde:

Comparison of sublingual vs. intramuscular administration of vitamin B12 for the treatment of patients with vitamin B12 deficiency; Bensky et al., Drug Deliv Transl Res, 2019 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30632091

Les også denne: Ny forskning:  Eldre får bedre fysisk funksjon med Curminol