Hud, hår og negler trenger mer B-vitaminer

Sterk B-komplex for hud, hår og negler har vært populært hos jenter og kvinner i alle aldre i alle år.  Det å sørge for at man har tilstrekkelig inntak av alle B-vitaminer er selve fundamentet for en pen hud, sterke negler og friskt og fyldig hår.

Her er en oversikt over hvorfor disse vannløselige B-vitaminene som må tilføres daglig er så viktig for en sunn og vakker hud, sterke negler og tykt, glansfullt hår:

Alle B-vitaminer er nødvendig for å sette i gang en rekke enzymatiske prosesser i kroppen vår, slik at kroppen fungerer optimalt.   Hver dag.  De har dermed betydning for hvordan næringsstoffer blir nedbrutt og transportert, og at energi fra maten vi spiser blir frigjort.  Dermed får huden, neglene og håret vårt de riktige næringsstoffer som trengs og et resultat som virkelig synes!

Bare en liten mangel på B-vitaminer vil derfor gå utover både energinivået vårt.  En liten brist av B-vitaminer vil også gå utover hvordan huden vår, neglene våre og håret vårt ser ut.

Mange B-vitaminer virker også i synergi med hverandre.  Derfor er det viktig at man har et tilstrekkelig inntak av de alle.  En sterk B-komplex sikrer deg det daglige behovet

Dette gjør B-vitaminene

Vitamin B1 (tiamin) gir mindre fine linjer og rynker.  Vitamin B1 reduserer også rød og irritert hud.  Viktig for å redusere tørr hud og hud som lett blir uren med kviser.  Dette skjer siden tiamin er så viktig for en normal energiomsetning av næringsstoffene fra maten vi spiser.

Vitamin B2 (riboflavin) bidrar til å opprettholde en normal hud. Den gir en finere hudtone med mer glød og friskhet. Viktig for å balansere naturlige fettstoffer.  Gir mindre tørr og problematisk hud. Vitamin B2 beskytter også cellene mot oksidativt stress (som vil slite og tære på hud og hår).

Vitamin B3 (niacin) bidrar til å opprettholde en normal hud da den er med på å beskytte hudens naturlige forsvarsmekanismer og beskytter mot ytre stressfaktorer.   Niacin er spesielt viktig for en litt eldre og voksen hud.  Bra mot tørr og sensitiv hud. Niacin øker blodsirkulasjonen og bedrer stoffskiftet.  Dette er gunstig også for håret vårt som lettere vokser seg sterkere og med mer volum.

Vitamin B5 (pantotensyre) er viktig for alle som sliter med tørr hud.  Vitamin B5 hjelper til med hudens fuktighetsbalanse, gir bedre elastisitet og demper rødflammet og hissig hud.  Viktig for at næringsstoffer omsettes normalt, slik at hud, hår og negler får de byggesteinene som er nødvendig.

Vitamin B6 (pyridoksin) er et B-vitamin som er viktig for å regulere hormonelle aktivitet.  Om du sliter med hormonelle uregelmessigheter, vil dette påvirke huden negativt og gir ofte uren hud og kviser.  Da kan det tyde på at du har behov for mer av B6-vitaminet

Biotin (vitamin B7) kalles også for skjønnhetsvitaminet og er helt avgjørende for en normal omsetning av næringsstoffer som protein, karbohydrater og fett. Alle byggestoffer og næring til en frisk hud, sterke negler og sterkt vakkert hår.  Biotin revitaliserer en sliten og trett hud. Den bidrar også til å opprettholde en normal hud og normalt hår.

Folat (vitamin B9) vil redusere problemer med tette porer og uren hud.  Bidrar til å gi huden mer glød, sterke negler og et mer skinnende og glansfullt hår, da folat er viktig i dannelsen av røde blodceller som igjen gir finere og sterkere hud, hår og negler.

Vitamin B12 er ekstremt viktig for nerve- og blodceller og for celledelingsprosessen.  B12 er derfor viktig for å redusere mørke flekker i huden, og gjør at både hud og hår skinner bedre, da de får bedre sikret næringsstoffer som er viktig.

Andre viktige næringsstoffer

Vitamin C bidrar til en normal dannelse av kollagen.  Dette har stor betydning for både hudens og blodkars normale funksjoner.  Ved mangel på kollagen vil huden lettere miste elastisitet og raskere eldes med rynker.  Vitamin C beskytter også cellene mot oksidativt stress

Kolin – er nødvendig for en normal omdannelse av fettsyrer, som igjen gir penere og friskere hud, hår og negler.  Mangler du kolin i kostholdet (noe de fleste gjør), vil dette redusere B-vitaminene i kroppen vår.

Inositol bidrar til å holde urenheter fra hud og porer.

PABA bidrar til en sunn og myk hud, samt en jevn og fin hudfarge.  Bidrar til å vedlikeholde din naturlige hårfarge mens man blir eldre.

Sterk B-komplex bør inneholde alle disse stoffene, og det får du i B-vitaminkomplex fra STR NordicHuden min ser yngre ut – STR Nordic | Livskvalitet % –