Melatonin lindrer ømme muskler

Melatonin lindrer ømme muskler, slik som mange kvinner opplever. Dette viser stadig flere studier.

Problemer med søvn er betydelig mer vanlig hos kvinner med ømme og stive muskler, sammenlignet med resten av befolkningen. 

Dessverre er det også slik at dårlig søvnkvalitet forsterker de eksisterende utfordringer ved daglige ømme muskler og kan derfor gjøre det verre.

Man kan faktisk gå så langt å si at forstyrret nattesøvn er et av hoved symptomene ved gjentagende ømme og stive muskler – og følelsen av at man alltid er utmattet selv om man har ligget i timevis i sengen.

Flere forskningsstudier har bekreftet dette. De viser til at personer som ofte rammes av ømme muskler normalt ikke får nok av den dypere søvnen.

Hva er melatonin?

Melatonin er mest kjent for å være søvnhormonet vårt og det er derfor viktig for god søvn. Hvis du tar tilskudd av melatonin så hjelper du kroppen din til å produsere nevrotransmittere som trengs for å regulere søvnsyklusen og utføre en rekke andre funksjoner.

I tillegg til dette med søvn, så har melatonin mange andre funksjoner i kroppen vår. Her har du noen eksempler på hva melatonin kan hjelpe kroppen din med:

  • Er lett søvngivende
  • Reduserer opplevelse av jetlag
  • Reduserer opplevelse av døgnrytmeforstyrrelser
  • Reduserer søvnforstyrrelser
  • Gir bedre søvnkvalitet hos eldre
  • Hjelper deg til å sove bedre
  • Lindrer ømme og stive muskler
  • Stabiliserer blodsukkernivået
  • Bedre konsentrasjon

Hvordan virker det?

Normalt stiger den naturlige produksjonen av melatonin når det blir mørkt ute og dermed gjør det at du føler deg trøtt. 

Kroppen bruker blant annet hormonet serotonin for å lage melatonin.  Personer som sliter med ømme muskler antas å ha utfordringer med serotonin.  Dette fører igjen til en lavere egenproduksjon av melatonin – som ofte vil kunne gi dårligere søvn.

Forskning på melatonin og ømme muskler

De første studiene på melatonin og ømme, stive muskler viste til at de som  hyppig har ømme muskler har lavere nivåer av melatonin om kvelden.  

Dette kan gjøre det vanskelig å sove, og gjør deg trøtt dagen etter.   Tilskudd av melatonin vil derfor kunne være en effektiv måte øke mengden av melatonin i kroppen, og vil hjelpe deg til å sove bedre.

Forskning på melatonin og ømme og stive muskler er vanskelig, men studier viser at melatonin bedrer søvn, og stadig flere studier viser at spesielt kvinner opplever mindre ømme og stive muskler ved bruk av melatonin.

Faktorer som spiller inn ved bruk av melatonin ved søvn og ømme muskler er spesielt alder og kjønn.  Yngre personer har gjerne høyere produksjon av melatonin, sammenlignet med eldre.

Konklusjon på forskning i dag

De forskningsresultater som i dag foreligger på melatonin og ømme muskler, er at det er positivt. 

Det reduserer søvnforstyrrelser, bedre søvnkvalitet og viktigst av alt:  melatonin lindrer ømme muskler.

Slik bruker du melatonin:

Melatonin i tablettform opptas hurtig i kroppen. Den høyeste konsentrasjonen i kroppen nås etter 30 minutter til to timer. Dette varierer fra person til person. Du kan fint innta melatonin sammen med mat.

Vi anbefaler derfor at du tar Melatonin ca. 30 minutter før du skal legge deg.

Dette vil redusere innsovningstiden og du får en lengre og roligere søvn.

I tillegg reduseres og lindres ømme og stive muskler.

I Norge er det tillatt med tabletter på 1 mg Melatonin uten resept.

Melatonin anbefales ikke til gravide og ammende, da de går over i morsmelken.


Prøv Norges mest populære Melatonin nå!

Kun kr. 249,50 (inkl. porto) for 12 måneders forbruk!


Flere artikler om melatonin og søvn:

Hva er melatonin? – STR Nordic | Livskvalitet

Bedre livskvalitet med bedre søvnmønster – STR Nordic | Livskvalitet

Kilde:

Melatonin in the treatment of fibromyalgia symptoms:  A systematic review.  Hemati et al., Complementary Therapies in Clinical Practice.  2020.