Endelig kunne jeg bytte B12-sprøyter med tabletter

Endelig kunne jeg bytte B12-sprøyter med tabletter, sier en meget fornøyd Frode fra Sandefjord.

På grunn av at Frode ikke greier opparbeide, lagre eller ta opp nok B12-vitamin fra sitt vanlige kosthold, har han i lang tid vært helt avhengig av å få sine B12-injeksjoner hver eneste måned.  

Energien fortsatt på topp

-Jeg må innrømme at jeg begynte bli veldig lei disse sprøytene hele tiden, så jeg var interessert i å få testet om disse sugetablettene med sterk B12-vitamin fra STR Nordic kunne gjøre samme nytten. 

Det er mye mer praktisk både for meg, legen min og samfunnet forøvrig, siden jeg må reise inn til legen hver måned for «påfyll» av B12-vitamin.

I samråd med legen bestemte derfor Frode seg for å prøve de sterke sugetablettene med B12-vitamin 1.000 µg fra STR Nordic, forutsatt at han fortsatt målte sine B12-verdier.

-Straks mine B12-verdier faller, så merker jeg det fort.  Jeg blir slapp, sliten og rett og slett «uttafor».  Det er jo en grunn til at de kaller det for Energivitaminet!

-Heldigvis så er energien fortsatt på topp etter tre måneder, smiler Frode

Helt normale blodverdier

-At jeg var spent på hvordan dette ville gå, er jo ikke noe vanskelig forestille seg, siden jeg har vært helt avhengig av disse sprøytene hver måned.  Men altså – etter de første fire uker på bare disse tablettene, så viste blodprøvene helt normale verdier. 

Nå har Frode brukt B12-vitamin fra STR Nordic i over tre måneder, og alle hans blodverdier er fortsatt helt normale.

-Når legen min ringer og sier at verdiene mine er helt fine etter 3 måneder på B12-tabletter, så kan jeg ikke annet en smile og være veldig fornøyd!  Han sa alt var helt fint angående mine B12-verdier.  

Endelig kunne jeg bytte B12-sprøyter!

-Jeg kan derfor bare anbefale disse B12-sugetablettene som tas opp i munnhulens slimhinner, og ikke trenger ta veien via magen.  Endelig kunne jeg bytte B12-sprøyter med tabletter, sier en veldig fornøyd Frode Helgesen

B12-tabletter et fullverdig alternativ for de fleste

Mange tror at de som trenger ekstra tilskudd av energivitaminet B12 ikke kan bruke tabletter.  Dette er feil, og i Sverige har man behandlet B12-mangel med tabletter siden 1964. 

Først nå de siste 1-2 år begynner dette å bli akseptert også i Norge, etter at det ble tatt opp i Tidsskriftet (Den Norske Legeforening) i 2018.(1)

Forutsetningen er at et B12-tilskudd må inneholde minst 1000µg B12, da nødvendig mengde B12 blir tatt opp via såkalt passiv diffusjon.   Fordelen med B12-vitamin fra STR Nordic er at den ikke bare inneholder 1.000µg B12-vitamin per tablett, men at den i tillegg er laget som sugetablett, slik at B12-vitaminet tas opp via munnens slimhinner, og slipper gå via mage- og tarmsystemet.

Fakta om B12-vitamin

STR Nordic sin B12-vitamin inneholder hele 1.000µg vitamin B12 i form av metylkobalamin. 

Mange eksperter anbefaler B12 i form av metylkobalamin, da denne formen er den bioaktive varianten av vitamin B12 som kroppen vår kan bruke umiddelbart. 

Hver boks B12-vitamin inneholde hele 180 sugetabletter for best mulig og raskest opptak.


Prøv B12-vitamin 1000 µg i 6 måneder
 Kun kr. 249,50 (gratis frakt)!

Best resultat med B12-vitamin


Innhold per sugetablett:

Vitamin B12 (Methylcobalamin)1000 µg

Egnet for alle over 15 år, samt gravide og ammende.


Kilde:

Comparison of sublingual vs. intramuscular administration of vitamin B12 for the treatment of patients with vitamin B12 deficiency; Bensky et al., Drug Deliv Transl Res, 2019 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30632091

Les også denne: Ny forskning:  Eldre får bedre fysisk funksjon med Curminol