Blåbær for en sterk alderdom

Flere studier viser nå til at blåbær faktisk er mirakelbæret over alle bær. Blåbær er kortreist, smaker godt og er fullstappet med helsefrembringende egenskaper. Om du ønsker å eldes med stil og sunnhet bør du spise den i alle varianter. Dette være seg i form av syltetøy, ferske/ frosne bær eller som kosttilskudd.

Nylig ble oversiktsstudie “Aging and Blueberries” publisert i The Journals of Gerontology. Forskerne her viser til at innhold av antocyaner i blåbær, det vil si plantekjemikaliene som gir den mørkeblå fargen, har en rekke helsefrembringende egenskaper som vil kunne gi en bedre helse for alle eldre.

Hjertet:

Flere undersøkelser viser til at regelmessig eller daglig inntak av blåbær er godt for hjertet ved at det styrker blodkarenes funksjon, og senker det systoliske blodtrykket.

Hjernen:

Flere studier viser til at regelmessig inntak av blåbær gir bedre hukommelse hos både unge og eldre. Forskerne bak disse studiene uttaler at regelmessig inntak kan reversere aldersrelatert kognitiv svikt hos eldre, og forebygge alderssvekkelse av hjernen hos friske, eldre personer.

– Forskningen på blåbærs helsefrembringende egenskaper har pågått siden 90-årene, og har eksplodert i de senere år, uttaler doktor D. Ingram.

-Studier dokumenterer at dette er den absolutt beste frukten eller bæret man kan konsumere for en god helse, sammenlignet med hvilken som helst annet frukt eller bær. I tillegg til å være godt for hjertes helse, og at den styrker hukommelsen til både voksne og barn, så virker også blåbær anti-inflammatorisk, fortsetter dr.Ingram

Artiklene som er publisert viser alle til at daglig inntak av blåbær gir en bedre alderdom med mindre helseproblemer. Bruk gjerne bærene daglig, som ingredienser i bakevarer, som syltetøy, i din smoothie – eller som kosttilskudd.

Her finner du gode oppskrifter fra matoppskrift.no

Kilde:

Special Section: Aging and Blueberries. The Journal of Gerontology, Series A: Biological Sciences and Medical Scienes. https://academic.oup.com/biomedgerontology/issue/74/7